Zamieszczone przez klarus
Jaką trasę polecacie Zgorzelec - Koszalin
Zwiń
X
-
Jaką trasę polecacie Zgorzelec - Koszalin
Trasa Zgorzelec - Koszalin za 2 tygodnie.
Od Zielonej Góry będę wbijał na S3 i teraz pytanie czy lecieć S3-jką do Szczecina czy odbić w Gorzowie Wlk. na DK22 ??
Wyjazd około godziny 10:00 rano.
Słuchy mnie doszły, że na S3 mogą być korki po trasie Gorzów - Szczecin i się właśnie zastanawiam, którą trasę wybrać.
-
-
Zamieszczone przez domel123Słuchy mnie doszły, że na S3 mogą być korki po trasie Gorzów - Szczecin i się właśnie zastanawiam, którą trasę wybrać.
DK 22 bym odpuścił chyba że nie spieszysz się i odpowiada Tobie średnia na poziomie 70 km/h
Komentarz
-
-
domel123, koło Szprotawy remontują drogę i jest kilka wahadełek, ja raz straciłem prawię godzinę, takiego Hardcoru może nie być, ale dodatkowe 20 minut bym doliczył do tej trasy.
A nie lepiej wbić na S3 już od Nowej Soli? Jechałem któregoś razu do Zielonej z pominięciem S3 i nie było to za fajne.
Ja polecałbym następującą opcję: ze Zgorzelca na A4 do zjazdu na Olszynę, A18 czy jak tam ona się zwie do pierwszego zjazdu, wyjeżdżasz za Bolesławcem, potem na Nową Sól i na S3, a tam to już zgodnie z radami hubert78
Komentarz
-
-
Gdybyś potrzebował alternatywy dla S3 to polecam w Gorzowie odbić na drogę 151 na Barlinek, Choszczno, Świdwin. W Świdwinie odbić na 162, dojechać do DK6 i dalej prosto na Koszalin.
Jak komuś nie przeszkadzają drogi wojewódzkie, to można jeszcze zjechać już w Skwierzynie na 159, a potem 158 na Drezdenko. I dalej do góry prawie prosto na Koszalin.
Obie drogi w miarę puste nawet latem. Co prawda miejsca bywają nierówne, ale jak ja jeździłem to nie były dziurawe i dało się bardzo sprawnie jechać.
Jednak jak S3 będzie cała drożna to ja również dopiszę, byś jechał tak jak prowadzi hubert78. Jest to najszybsza droga na Koszalin.
Ale ogólnie jak chcesz wyjechać o 10 i dojechać na 16 to cienko to widzę, szczególnie w wakacyjny weekend.
maymer, którą drogę robią koło Szprotawy? Bo jak domel123 ma odbić z A4 na Nową Sól to Szprotawy nie uniknie.Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecGdybyś potrzebował alternatywy dla S3 to polecam w Gorzowie odbić na drogę 151 na Barlinek, Choszczno,
Komentarz
-
-
Leniwiec, tą właśnie przed Szprotawą nie pamiętam numeru, ale stojąc na światłach i tak wychodziło szybciej niż Iłowa, Żagań i dalej na Zieloną, jak mówię raz stałem godzinę, ostatnio 10 minut także różnie bywa, zwłaszcza, że z 4 wahadeł zostały 2, jedno może niedługo skończą także nie będzie tragedii
Skwierzyna, Drezdenko itd. super droga, bardzo lubię nią jeździć, ale ostatnie dwa lata leciałem S3 bo było szybciej.
Komentarz
-
-
Ciekawe te trasy. Być może jeszcze zmienię godzinę wyjazdu na wcześniejszą, aby jechać spokojnie i nie napatoczyć się na drogówkę czy też radar. W każdym razie ze Zgorzelca na pewno będę wbijał na A4, potem na zjeździe do Bolesławca odbiję na Nową Sól i na S3, a potem się zobaczy ale jest duże prawdopodobieństwo, że polecę przez Szczecin i tam sobie odbiję na DK6. Ale to się jeszcze zobaczy.
P.S. W strefie klubu na głównej jeszcze zamieszczę info, że ew. mogę po trasie coś komuś przetransportować.
[ Dodano: Nie 20 Lip, 14 06:15 ]
Heh - wyjechałem wczoraj o 8:00 ze Zgorzelca przez A4 potem Nowa Sól na S3 do Szczecina potem na DK6 do Koszalina.
Czas podróży masakra bo 12 godzin - 6 dużych korków z czego pierwszy już przed Zieloną Górą.
Komentarz
-
Komentarz